Kransekage med nougatfyld

Kransekage med nougat

Ingredienser til kransekage med nougat 

400 g rå marcipan 
75 g flormelis
1 æggehvide, letpisket
80 g blød nougat

Glasur:
2 spsk. æggehvide
ca. 1 dl flormelis

 

Sådan laver du kransekagestykker:
Riv marcipanen groft, og ælt den med flormelissen. Tilsæt æggehviden, og ælt det til en fast, men lidt blød masse. Del den i mindre stykker, og tryk dem flade på et bord drysset med flormelis.
Skær nougaten i et passende antal stænger. Læg en stang på midten af hvert stykke kransekagemasse, og fold marcipanen op omkring, så du den får form som en trekantet stang.
Læg dem på en plade med bagepapir.
Skær hver stang i 6 kransekagestykker. Sæt en ekstra plade nedenunder i ovnen, så dine kransekagestykker ikke bliver mørke i bunden.

Bag dem i en 220° varm ovn i ca. 10 minutter, til de er lysebrune. Afkøl på rist.
Når de er helt afkølet, kan glasuren påføres.
Der efter opbevares de i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted. 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar