Citrontærte

175 g. bastogne-kiks (kanelkiks)

100 g. smør

25 g. kokosmel

1 dåse kondenseret mælk

Saft fra 2 citroner

Skal fra 1 citron

2 æggeblommer

120 g. æggehvide – ca. 3-4 stk.

100 g. sukker

Kiksene knuses, enten i en foodprocessor eller med hænderne. Smørret smeltes og det blandes sammen med kiks og kokos, hvorefter massen presses ned i tærteformene.

Kondenseret mælk piskes sammen med æggeblommer, citronsaft og citronskal, hvorefter det hældes i tærteformene. De bages ved 180 grader i ca. 15-20 minutter.

Imens tærterne er i ovnen laves marengs af æggehvider og sukker, som piskes i et par minutter indtil det er helt stift og skinnende.

Tærterne tages ud af ovnen og toppes med marengs, enten ved hjælp af en sprøjtepose eller bare med en ske. Tærterne skal en tur i ovnen igen ved 150 grader i ca. 10-15 eller indtil tærterne er gyldne.

Tærterne er bedst når de er helt kolde – de kan evt. pyntes med en smule flormelis og revet citronskal.

Frugtdrøm på mandelbund

8 personer

Mandelbund:

150 gram mandler

2 store æg

2 1/2 dl rørsukker

Marscaponecreme:

1 vaniljestang

1/2 dl flormelis

250 gram marscapone

2,5 dl piskefløde

Pynt:

200 gram blandet bær

Mandelbund

Tænd ovenen på 175 grader.

Pisk æg og sukker luftigt og til sukkeret er opløst. Mandlerne males til mandelmel. Kom massen i en springform ca. 22 cm i diameter.

Bages i cirka 30 minutter. Tjek at midten er bagt.

Afkøles.

Marscapone creme
Skrab vaniljen ud af vaniljestangen og bland med flormelisen. Tilsæt marscapone samt piskefløde og pisk cremen op til den er tyk og luftig. Fordel på den afkølede mandelbund.

Pynt:

Pynt kagen med bær efter eget valg.