Mazarintærte med citronfyld

En hjemmegjort tærte – fusion af 3 opskrifter.


Mørdej a la Mette Blomsterberg:

  • 300 g hvedemel
  • 150 g stuetempereret smør
  • 100 g flormelis
  • 1 æg (str. L)
  1. Ælt alle ingredienserne hurgit sammen til en ensartet mørdej.
  2. Stil mørdejen koldt i ½ time inden udruldning
  3. Rul mørdejen ud og gå i gang med mazarinmassen.

Mazarinmasse:

  • 175 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 125 g blød lurpak smør
  • 2 æg, stue temperatur
  • 3 tsk mel

  1. Marcipan og sukker æltes sammen til alt sukkeret er godt indarbejdet i marcipanen.
  2. Tilsæt smørret lidt efter lidt og derefter æggene, et ad gangen.
  3. Kom til sidst melet i og rør ganske kort til alt er godt blandet.

Citroncreme:

  • 1 bæger mascarpone 250 g
  • 4 tsk. fint revet økologisk citronskal
  • 2 spsk. citronsaft
  • 5 dl piskefløde
  • korn af 1 stang vanilje
  • 5-6 spsk. flormelis
  • Gul farve
  1. Pisk mascarponen let sammen med citronskal, citronsaft.
  2. Pisk fløden til let skum og vend den med mascarpone. 
  3. Smag til med vanilje og flormelis og kom cremen i en sprøjtepose.
  4. Sprøjt cremen på kagen.