PI kage version 2

Når manden nu har en forkærlighed for matematik og køb af bil falder sammen med PI dagen,
hvad er så mere oplagt end at tage en PI kage med på arbejde.
Da der også sidste år blev lavet en PI kage, er dette version 2.

Det er denne kageopskrift – ½ mængde

Toppen er pyntet med mocca smørcreme

125 gram blødt smør
125 gram flormelis
2 stk. vaniliesukker
Stærk kaffe efter behov
Hvis den skal peppes op kan man tilsætte 2 pasteuriserede æggeblommer.

PI motiv er lavet af lakrids marcipna fra Odense marcipan.

 

 

Koldthævede kanelsnegle

Koldthævede kanelsnegle

12 stk.

1½ dl mælk

15 gr gær

2 æg

50 gr smeltet smør

½ tsk vanillepulver

1 tsk salt

475 gr hvedemel

Remonce.

125 gr blødt smør

125 gr sukker

3 tsk stødt kanel

Rør gær ud i håndlunken mælken og tilsæt æg, smeltet afkølet smør, vanillepulver og salt.
Vend til sidst hvedemel i og ælt godt til dejen er blank og smidig.
Bland remoncen ved at røre blødt smør, sukker og kanel godt sammen.
Rul dejen ud til et rektangel (ca. 20 x 35 cm) på et meldrysset bord – den skal ikke hæve først.
Smør remonce på dejen og rul den sammen til en roulade.
Skær rouladen i 12 tykke snegle, som sættes med et par centimeters mellemrum i et ildfast fad beklædt med bagepapir.
Dæk fadet til og lad det hæve i køleskabet natten over.
Dagen efter bages sneglene ved 200 grader i 20-25 minutter til de er gyldne og gennembagte.