Tal chokoladekage

Så er fødselsdagskagen her – opskrift fra kollega, tilpasset med smør & chokolade.

Til en brandepande ca 35 x 45 cm

Kan fryses

5 dl vand

400 gram smør

6 spsk kakao

3 spsk chokolade

Ovenstående smeltes sammen og afkøles

 

9 dl mel

8 dk sukker

3 tsk natron

4 tsk vaniliesukker

blandes sammen med kakaomassen

4 æg

2 dl kærnemælk (kan erstattes af mælk el kakaomælk – vil dog så anvende bagepulver i stedet)

tilsættes og røres godt rundt

Bages v 175 grader i ca 40 min.

Smør-glasur:

150 gram smør

12 spsk flormelis

10 spsk kakao

5 spsk kogende vand eller stærk kaffe

Røres sammen

Når kagen er afkølet og tilskåret i det ønskede motiv pyntes den med smørglasur og chokoladeknapper.

Kransekage med nougatfyld

Kransekage med nougat

Ingredienser til kransekage med nougat 

400 g rå marcipan 
75 g flormelis
1 æggehvide, letpisket
80 g blød nougat

Glasur:
2 spsk. æggehvide
ca. 1 dl flormelis

 

Sådan laver du kransekagestykker:
Riv marcipanen groft, og ælt den med flormelissen. Tilsæt æggehviden, og ælt det til en fast, men lidt blød masse. Del den i mindre stykker, og tryk dem flade på et bord drysset med flormelis.
Skær nougaten i et passende antal stænger. Læg en stang på midten af hvert stykke kransekagemasse, og fold marcipanen op omkring, så du den får form som en trekantet stang.
Læg dem på en plade med bagepapir.
Skær hver stang i 6 kransekagestykker. Sæt en ekstra plade nedenunder i ovnen, så dine kransekagestykker ikke bliver mørke i bunden.

Bag dem i en 220° varm ovn i ca. 10 minutter, til de er lysebrune. Afkøl på rist.
Når de er helt afkølet, kan glasuren påføres.
Der efter opbevares de i en plastpose eller dåse, gerne et køligt sted.