Æblemuffins med kanel

Til ca. 24 stk.

4 æg
200 g smeltet smør
200 g sukker, gerne rørsukker
6-8 æbler, afhængig af størrelsen
270 g hvedemel
3 tsk kanel
2 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker

 

  • Pisk æg og sukker sammen grundigt
  • Rør smørret i blandingen
  • Skræl og riv æblerne groft og bland det i massen
  • Sigt mel, kanel, vanillesukker og bagepulver sammen
  • Rør det i massen
  • Hæld dejen i muffinforme
  • Bages ved 200 grader i ca. 18 minutter.

Panna cotta med hvid chokolade, lakrids og hindbær


Panna cotta – 10 stk.

1 l piskefløde

150 g hvid chokolade (gerne Valrhona Ivoire)

120 g sukker

2 stang god vanilje (korn og bælg)

6 blade husblas

Kom fløde, sukker, halvdelen af vaniljekornene og bælgen i en gryde, og lad det småkoge ved svag varme i 10 minutter. Tag det fra varmen, og fjern vaniljebælgen. Hak chokoladen til din panna cotta fint, kom den i en stor skål, og hæld fløden forsigtigt over under omrøring. 

Udblød husblassen i koldt vand, vrid den fri for væde, og pisk den i den varme fløde. Hæld din panna cotta i små glas, og stil dem på køl i minimum 2 timer.

Hindbærcoulis

150g frosne hindbær

1,5 spsk sukker

1,5 spsk lakridspulver

Evt. Lidt friske hindbær til pynt

Bland frosne hindbær, sukker og lakridspulver ien gryde og varm dem op indtil de begynder at koge. Tag gryden af varmen.

Pres hindbærmassen igennem en sigte (finmasket), så du får sorteret alle de små kerner fra. Stil din hindbærcoulis på køl indtil du skal servere din panna cotta.

Lige inden serveringen fordeler du hindbærcoulisen ovenpå panna cottaen, og pynt med friske hindbær.