Daim islagkage

Opskrift fra Spis Bedre som er justeret i frohold til begivenheden.

Mandelmarengsbund:
• 150 g mandler
• 2½ dl flormelis
• 1 tsk. bagepulver
• 4 æggehvider
• Springform (24 cm i diameter)
• Smør og hvedemel til formen

Daim-is:
• 1 dl sukker
• 6 æggeblommer, pasteuriserede
• 5 dl piskefløde
• 2 dobbelt Daim
• 1½ tsk. vaniljesukker

Pynt:
• Jordbær & mynte

 

  1. Mandelmarengsbund: Tænd ovnen på 175°. Smør springformen, og drys den med mel.
  2. Hak mandlerne meget fint i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.
  3. Hæld mandelmarengsdejen i springformen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter. Tag den ud, og lad den køle helt af i formen.
  4. Daim-is: Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let flødeskum i en anden skål.
  5. Vend hakket Daim og vaniljesukker i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så du får en luftig creme.
  6. Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk til med husholdningsfilm, og sæt kagen i fryseren i mindst4 timer.
  7. Servering: Tag kagen ud af fryseren ca. 30 minutter før servering. Pynt den med halverede jordbær og mynte