Små makronkager

3 æg

300 g. sukker

1 spsk. mandelessens

1oo g. groftknuste makroner

125 g. smeltet smør

125 g. mel
Smelt smørret.

Pisk æg og sukker luftigt.

Vend afkølet smør samt mandelessens i ægge/sukker massen.

Vend mel i dejen og tilsidst de knuste makroner.

Dejen anbringes i muffinforme og stilles i en 200 grader forvarmet ovn i 15-20 min.

Fusionkage – chokolade, kaffe og marcipan

Manden min bestilte en svampet chokoladekage med pi som dekoration på toppen, ja du læste rigtig, og det blev til som en fusion af 2 opskrifter fra bloggen.

Denne kage opskrift

afhængig af ovn og form skal kagen evt. have lidt mere tid i ovnen, hold tæt øje med den,
så den ikke bliver tør.

Glasuren stammer fra denne lagkage

Pi tegnet er lavet i farvet marcipan.

 

Ginger nuts (ingefærkager)

Mette Blomsterbergs skønne opskrift – men pas på – de er stærkt varedannende 🙂
Vi valgte at give vores kager er tur med et kagestempel inden bagning.

Cirka 30 styk

  • 125 g blødt smør
  • 275 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødte nelliker
  • 200 g sukker
  • 1 mellemstort æg
  • 4 spsk. lys sirup

1. Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det har stuetemperatur, når du går i gang.

2. Bland mel, bagepulver, ingefær, kanel, nellike og sukker godt sammen, og ælt det sammen med det bløde smør. Tilsæt æg og sirup, og ælt det godt. Form dejen til pølser med en diameter på 4,5 cm, og sæt dem i køleskabet i mindst 1 time.

3. Forvarm ovnen til 180 grader. Tag dejpølserne ud, og skær dem i 3 mm tykke skiver. Læg dem på bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter, eller til de er godt gyldne.

 

Citron og mandelkager


250 g smør
4 æg
250 g sukker
200 g hvedemel
200 g mandler, fint blendet
2 tsk. bagepulver
1 dl fløde/mælk
saft og revet skal af 2 ubehandlede citroner
smør til formen

Glasur:
saft og skal af 1 ubehandlet citron
flormelis

Smørret smeltes. Pisk æg og sukker skummende.

Rør smørret i dejen sammen med mel, blendede mandler, bagepulver, fløde, citronsaft og citronskal. Smør små randforme med smør eller muffinforme, og fordel dejen heri.

Bag i ovnen ved 170 grader i ca. 25 minutter.

Vend de let afkølede kager forsigtigt ud på en rist. Rør en citronglasur sammen, og pynt kagerne med glasuren.

Lakridsis med kondenseret mælk

Denne portion giver 800 ml is

4 dl piskefløde
1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g)
1,5 spsk. lakridspulver (eller anden smag – kun fantasien sætter grænser)

  • Piskefløde og kondenseret mælk piskes til tyk flødeskum.
  • Pisk endelig ikke for længe, så dannes der klumper i isen (pisket til smør).
  • Tilsæt lakridspulver og rør godt rundt.
  • Smag til.
  • Frys i beholdere som kan tåle nedfrysning – både små og store beholdere.
  • Da denne is ikke danner iskrystaller, skal du ikke røre i isen, men blot vente ca. 4 timer, hvorefter isen er klar til at blive spist.

Frugtvafler

Opskrift fra kreativ med ungerne – med et tvist

Glasur (flormelis og vand) eller chokolade, jeg brugte hvis chokolade
Krymmel – jeg brugte neonmix fra Dr. Oetker.
Frugt – jeg har brugt vindruer, blåbær, jordbær og tørret banan

Aftenen inden:
Lav glasur eller smelt chokoladen.
Dyp det øverste af vaflen i og skrab det overskydende af med en kniv, så der blot er et tyndt lag tilbage.
Hæld krymmel på og stil vaflerne i køleskabet så det kan størkne.
Skyl frugten og læg den til tørre i et lag på toiletpapir eller køkkenrulle, så frugten er helt tør til dagen efter.
Om morgenen:
Put frugten i vaflerne og sæt dem enten i papkrus, jeg satte dem i bageform fyldt med sukker.

Fuglerede cupcakes

Opskrift fra Dr. Oetker med et tvist.

Kagedej:

150 g    blødt smør
175 g    sukker
2           æg str. M/L
1 dl       mælk
1 tsk.    gul farve
Revet skal og saft fra 1 ubehandlet appelsin eller citron
50 g     hakket mandler
175 g    hvedemel
2 tsk.   bagepulver

Frosting og pynt:

320 g     flormelis
50 g       smør
125 g     flødeost eller mascarpone
1 tsk.     vaniljearoma
farver
påskeæg

Tilberedning

Tænd ovnen på 175° C varmluft.

Kagedej:

Rør smør og sukker sammen i en skål.
Pisk æggene i et ad gangen, hvis dejen skiller tilsættes en smule af melet.
Tilsæt mælk, konditorfarve, appelsinsaft og hakkede mandler og rør sigtet hvedemel, bagepulver og revet appelsinskal i dejen.
Rør dejen godt sammen og fordel den i muffinformene.

Bag kagerne i 20-25 minutter.

Afkøl kagerne på en bagerist.

 

Frosting og pynt:

Pisk flormelis og smør med en handmixer ved lav hastighed.
Tilsæt flødeost og pisk i 5 minutter ved høj hastighed til cremen er let og luftig.
Hvis creamcheese-frostingen er for tynd kan mere flormelis tilsættes.
Tilsæt farve og rør rundt.
Pynt med chokolade-påskeæg.

Påskemuffins med kokos

Opskrift fra Dansukker med et tvist.

Kage
100 g marcipan
150 g smør 
3/4 dl lys Muscovadorørsukker
1 knsp. salt
3 æg
1 dl hvedemel
1/2 dl kartoffelmel
1/2 tsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker

Creme
200 g friskost naturel
1 dl Flormelis
Gul farve

Pynt
2 dl kokosmel
Gul farve
Chokoladeknapper i brun og orange

Begynd med pynten:
Bland gul farve med vand, tilsæt kokosflager, og rør, til flagerne er gule.
Lad det tørre udbredt på et fad eller en plade, jeg tørrede i ovnen ved svag varmeRiv marcipanen, og bland den med smør, muscovadorørsukker og salt.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen.
Hæld dejen i muffinforme.
Bages midt i ovnen ved knap 200 °C i ca. 25 minutter.
Lad kagerne køle af på en rist.

Bland ost og flormelis, og farv det gult.
Smør cremen på den øverste del af muffinene.
Dyp dem derefter i kokosflagerne.
Sæt chokoladeknapper på som øjne og næb.

Påskemacarons

Opskrift fra Chocolat med et tvist.
 
43 g mandelmel
75 g flormelis
1 stor æggehvide
25 g sukker1. Flormelis og mandelmel blendes og sigtes
2. Æggehvide og sukker piskes ved lav hastighed i 1 min. derefter ved høj hastighed i et par min., indtil marengsen danner bløde toppe
3. Mandelblandingen vendes i marengsen, indtil blandingen er ensartet
4. Blandingen kommes i en sprøjtepose med rund tyl og der sprøjtes på macaronsbageplade. Har du ikke en sådan kan små runde cirkler optegnes på et bagepapir
5. VIGTIGT: de ubagte bunde skal tørre ved stuetemperatur i ca. 30 min.
6. Bages ved 160 gr i ca. 12 min.

 
 
Fyld: 
115g mascarponeost,
skallen af ½ citron
1 tsk citronsaft
 
eller
hvid chokoladecreme:
½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
50 g smør
smag
farve

Citronmåne a la Meyer

Opskrift fra Meyer.dk med et tvist.

50 g blødt smør
70 g marcipan, revet
150 g rørsukker
4-5 æg (alt efter størrelse)
140 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ vaniljestang
fintrevet skal af 1½ usprøjtet citron

Glasur
50 g flødeost naturel 10 %
50 g græsk yoghurt 2 %
200 g flormelis
revet skal af ½ usprøjtet citron
saft af 1½ citron
Gul farve

Rør blødt smør med revet marcipan og sukker, til det er en jævn og glat masse. 
Tilsæt 1 æg ad gangen, og sørg for, at ægget er rørt godt ud, inden det næste tilsættes. 
Bland mel, bagepulver, vaniljekorn og fintrevet citronskal i dejen, og vend det forsigtigt rundt. 
Kom dejen i en smurt springform, og bag den i ovnen ved 190° i 20-25 min. Tag kagen ud, og lad den køle af. 
Lav en glasur ved at røre flødeost og yoghurt sammen med flormelis til en glat creme, tilsæt gul farve. 
Smag cremen til med fintrevet citronskal og -saft, og smør den på kagen, når den er helt kold. 
Kagen er bedst på bagedagen og dagen efter.