Lagkage med hindbærmouse, hvid chokolade med honningristet mandler

Bundene til denne kage er lavet af  drømmekage bunde – en kage bagt i rundform og derefefter del dem.
Det gøres ved at tage en kniv og markér en 1 cm dyb rille hele vejen rundt langs kagens side.
Klip et passende stykke husholdningssnor (fødevaregodkendt snor) og læg det i rillen rundt, og nu kan du forsigtigt løsne bundene fra hinanden.
Det er vigtigt at bundene ikke bliver for tykke for så bliver kagen for massiv.

Når der er nogen der ikek er så vilde med flødeskumslagkager, skal man være kreativ – denne smager ikke flødeskumsagtig.

Hvid Toblerone lag:

Hvad gør man når man ikke kan finde hvid Toblerone i butikkerne, man rister selvfølgelig mandler på panden i honning og smelter derefter 300 g hvid chokolade, tilsætter fløde og hakket honning ristet mandler.

Stil det i køleskabet natten over.
Når kagen skal samles piskes fløden til skum og cremen er nu klar.

Opskriften er en tilpasset udgave af en på  grydenlappen.dk

Hindbærmouse lag:

200 g frosne hindbær
75 g sukker
½ dl vand
Maizena (føl dig frem)
1 stk vaniljesukker
1½ dl fløde

 

Kog hindbær, sukker, vand og vanillesukker op til bærrene mister formen.
Opløs maizena i en smule vand inden til tilsættes og jævner det til en tyk grød.
Lad grøden køle helt ned.
Pisk fløden til skum og vend hindbærgrøden i, lidt af gangen – og moussen er klar.

Fordel de 2 lag fyld ml. 2 lagkagebunde og pynt kagen efter behov.

Blåbær muffins med hvid chokolade og marcipan

Fandt en skøn svampet opskifrt på Tante Strejf som jeg tilrettede lidt:

Antal: ca. 12 stk afhængig af størrelsen på dine muffinsforme

  • 150 g blødt smør
  • 100 g rørsukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 3 æg
  • 150 g marcipan, groft reven
  • 150 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 100 g hvid chokolade, groft hakket
  • 200 g blåbær
  1. Tænd oven på 175 grader (alm ovn)
  2. Pisk smør, vaniljesukker og rørsukker lyst og luftig med en håndmixer
  3. Æggene piskes i smørblandingen, et æg af gangen – pisk godt og længe mellem æggene, så udgår du at dejen skiller
  4. Riv marcipanen groft og pisk det herefter i dejen
  5. Rør hvedemel og bagepulver i med en dejskraber
  6. Vend herefter den hakket chokolade og tag 12-16 muffins fra til pynt og tilsæt de resternede blåbær i dejen.
  7. Fordel dejen i muffinsformene
  8. Bag dem i ca. 20-25 min

Jeg pyntede min blåbær med hvid glasur og et enkelt bær.

Regnbuemuffins

Oprindelig opskirft fra Dr. Oetker, har dog tilpasset den lidt

Ovnen tændes på 200 grader

175 g blødt smør
200 g sukker
2 stk. vaniljesukker
3 æg
350 g hvedemel
½ tsk salt
1½ tsk bagepulver
1½ dl mælk
Forskellige madfarver afhængig af hvor farvestrålende du ønsker dem – jeg brugte 4

Muffinsforme

Pisk smør, sukker og vaniljesukker skummende hvidt.
Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk godt.
Tilsæt evt. en lille smule af melet, hvis massen skiller.
Sigt hvedemel, salt og bagepulver og bland det i dejen skiftevis med mælken.

Fordel dejen i forskellige skåle og farv hver portion med madfarve.
Kom lidt af hver farve i muffinformene med en ske, så du får alle farver i alle muffins.

Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 minutter og afkøl derefter kagerne.

 

Citrontærte med kanelkiks

Super nem opskrift fra Spis bedre.

Incl. tid i ovnen ca. 35 min
Afkøling: Mindst 2 timer (gerne til næste dag)

  • 250 g Bastogne-kiks (kanelkiks)
  • 100 g smør
  • 1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g) – kan bl.a. købes i Rema1000
  • 4 æggeblommer, pasteuriserede
  • saft og skal af 2 citroner, usprøjtede
  •  2½ dl piskefløde
  1. Tænd ovnen på 170º. Beklæd springformen Ø 20 cm med bagepapir i bunden.
  2.  Tag 2 Bastogne-kiks fra til pynt, og knusresten af kiksene helt fint, fx i en minihakker eller foodprocessor.
    Smelt smørret, og rør det sammen med de knuste kiks. Pres kikseblandingen ud i bunden af springformen,
    og glat overfladen med bagsiden af en ske. Bag kiksebunden i ovnen i 15 minutter.
    Tag den ud, og lad den køle helt af.
  3. Indstil ovnen til 150º. Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål med et piskeris.
    Riv citronskallen på begge citroner fint, og pres saften. Kom citronsaft og citronskal i mælkeblandingen,
    og rør det sammen, til det tykner af sig selv.
  4. Fordel citroncremen oven på den afkølede kiksebund, og bag tærten nederst i ovnen i 18-20 minutter.
    Lad tærten køle af, og sæt den derefter på køl i mindst 2 timer (eller gerne til næste dag).
  5. Pisk fløden til skum, og fordel det over den kolde tærte. Knus de 2 Bastogne-kiks groft, og drys dem over tærten.