Halloween cupcakes med hokkaido græskar

2016-10-31-09-37-15
12 stk.
Hvid chokoladecreme med citron
1/4 l piskefløde
100 g hvid chokolade

Revet skal af 3 ubehandlede citroner

Græskar-cupcakes
50 g hasselnødder malet til mel
200 g Hokkaido græskar
150 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 æg
150 g brun farin
1 ½ dl smør

½ tsk. fint salt

Fyld

Lemoncurd, alt. 1 pakke Muffin Center Lemon fra Dr. Oetker

Pynt
Hvid fondant
Rød Geléfarver
Gul farve
Rød farve
Sort farve
Flormelis
Tilberedning
Hvid chokoladecreme med citron:
Hvid chokolade smeltes i vandbad, fløden piskes.
Når chokoladen er smeltet og afkølet vendes den med piskefløden.
Revet citronskal tilsættes.
Stil det koldt til den skal anvendes.
Græskar-cupcakes:
Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.
Blend hasselnødderne til mel. Skræl græskaret, riv det groft og rør det sammen med sigtet hvedemel og bagepulver.
Pisk æg, brun farin og smeltet smør sammen i en skål og vend det i massen sammen med de blendede hasselnødder, mel, bagepulver og græskar.
Fordel dejen i muffinforme.
Bag kagerne midt i ovnen i 15 minutter.
Afkøl kagerne let på en bagerist.

Fyld de lune cupcakes med lemoncurd og afkøl dem helt.

Pynt
Øjne:
Tril hvide fondant-kugler med en diameter på ca. 2 cm.
Farv herefter en lille klump fondant sort med 1 dråbe sort farve.
Tryk de grå kugler flade og sæt dem oven på de hvide fondant kugler, tril en lille hvid kugle til det inderste i øjet.
Til de røde streger i øjet bruges den røde geléfarve påført med tandstik.
Fingre:
Indfarv fondanten til fingre, ved at blande gul og rød gelé-farve.
Tril og form fingre. Til negle trilles små kugler, som trykkes flade og aflange.
Sæt neglene på spidsen af fingeren og mal evt. neglelak med rød geléfarve.
Pynt kagerne med chokoladecremen og øjne og fingre.
Opskrift fra Femina som er tilpasset min version.

Brunsvigerboller

ca. 12 stk.

brunsvigerboller
1,5 dl mælk
40 g smør
15 g gær
2 æg
3 spsk sukker
1,5 tsk. salt
ca. 350 g hvedemel + lidt mel til udrulning

Remonce:
125 g blødt smør
200 g brun farin
1 spsk. sirup
1 tsk. kanel

1. Lun mælken og smelt smørret heri. Hæld væsken i en skål sammen med yoghurt, og opløs gæren heri.

2. Tilsæt æg, sukker og salt, og rør hvedemel i dejen lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning natten over.

3. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Del den i 12 stykker. Tril til boller, og tryk dem let flade med hånden. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve i 15-30 min.

4. Tænd ovnen på 200 grader.

5. Rør smør med brun farin, sirup og kanel.

6. Lav små huller i dejen med fingrene, og smør remoncen på dejstykkerne. Bag kagerne i midten af ovnen i ca. 10 min.

Spies samme dag.

Klamme fingre

En perfekt småkage til Halloween.

klamme_fingre

100 g blødt smør
100 g sukker
1 æg
215 g hvedemel (plus ekstra til æltning & udrulning)
1 spsk vaniliesukker

Til pynt:

Halve smuttede mandler
Hindbær marmelade, alt. jordbær marmelade
Rød farve
Kakao

Fremgangsmåde:

  • Smør og sukker blandes sammen i en skål.
  • Tilsæt ægget og  vaniliesukker rør igen.
  • Sigt melet og rør det i lidt af gangen.
  • Dejen æltes sammen.
  • Dejen pakkes ind i husholdningsfilm og stilles i køleskabet i min. 60 minutter.

 

Når dejen har hvilket tages den ud og rulles som en pølse og deles i fingre i en passende længde.
Dejen formes som fingre, lidt tykkere ved knoerne og trykkes lidt flade fortil.

Lav en lille fordybning til neglen og en lille klat marmelade deri. Hvis du anvender en ikke så rød marmelade, kan der med fordel tilsættes en dråbe rød farve i neglefordybningen.
Den halve mandel sættes oven i marmeladen og trykkes let ned, så den sidder fast og der kommer marmelade på begge sider af “neglen”.
Brug en skarp kniv til at optegne ledene, de kan evt. pyntes med sigtet kakaopulver for at få dem lidt mørkere efter bagning

Fingrene bages i en 190 grader varm ovn i ca. 15 minutter eller til at de er lysebrune.

 

Myntesmåkager

En modificeret udgave af Isabella Smiths opskrift.

image

Ca. 20 stk

275 g mel
100 g flormelis
200 g blødt smør
15-20 friske myntebladE

2 stk vanilie korn fra stang eller vanillesukker
Et par dråber grøn frugtfarve

Hak myntebladene fint. Rør mel, flormelis og smør sammen til en fast masse i en røremaskine eller med en elpisker. Tag dejen ud på et meldrysset bord eller spækbræt og del den i to med en kniv.

Kom finhakket/blendet mynteblade samt et par dråber grøn frugtfarve i den ene halvdel og ælt dem godt ind i dejen. Vær forsigtig, du kan altid tilsætte mere farve, men ikke mindre!

I den anden dej tilsættes vanille.

Form dejen til fire lange pølser og kom film rundt om dem. Form dem nu til to aflange firkanter (det er lettere at forme dem, når der er film rundt om dejen). Kom dejen på køl et par timer, gerne natten over.

image

Skær nu dejen i lange firkanter som på billedet. Læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem 8-12 minutter ved 180 grader. Kig til dem efter syv minutter, og holder derefter godt øje med dem, da de ikke må blive for brune. Lad småkagerne køle af en rist.

 

Citron ricotta kage

Skøn svampet kage med ricotta, opskrift fundet hos Anne au chocolat og afprøvet.

image

8 personer

125 g smør
2 æg
200 g sukker
200 g ricotta
Revet skal af 1 øko citron
1 tsk bagepulver
175 g mel

Glasur:
150 g flormelis
Saft af 1 citron
Usaltede pistacier

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg og sukker til en let og luftig æggesnaps. Pisk ricotta og citronskal i. Vend mel og bagepulver i og tilsæt tilsidst det smeltede smør. Hæld kagedejen i en brødform beklædt med bagepapir og bag kagen ved 180 grader varmluft i 45-50 minutter.

Tjek om den er færdig med en strikkepind eller tandstik. Tag kagen ud af formen efter fem minutter, og lad den køle af på en bagerist.

Rør derefter glasuren sammen af flormelis og citron og fordel den på kagen.

Drys til sidst med hakkede pistacier.

This entry was posted in Kager.

Moccalagkage

Niels Olsens moccalagkage

image

 

Der skal bruges:
Ca. 2 spsk meget stærk kaffe af pulverkaffe
1 pose makroner
4 dl piskefløde
3 chokolade-lagkagebunde

MOKKAGLASUR:
2 dl flormelis
1 spsk. meget stærk kaffe
1 spsk. vand

PYNT:
Chokoladespåner
el.
Hele valnøddekerner.

Sådan gør du:
Bryg noget meget stærk kaffe – det skal næsten være tjære – og lad den blive kold.

Knus makronerne til små stykker. Pisk fl øden til skum og bland kaffe og makroner i. Læg lagkagebundene i lag med fl ødeskummet.
Rør glasuren sammen og smør den på den øverste bund.

Pynt med valnøddekerner.

Tip!
Kom mælk i glasuren. Det giver en glasur, der ikke krakelerer.