Grovboller med rugmel & hytteost

image

Ca. 20 boller

50 g gær (lader du dem hæve natten over, så kun ½ gær og lidt mere væde)
4 dl mælk eller vand
250 g hytteost
1 tsk. honning
1 tsk. groft salt
2 dl solsikkekerner
200 g rugmel
ca. 500 g hvedemel (prøve sig frem, dejen skal være fugtig)

æg til pensling

Fremgangsmåden:

Rør gæren ud i koldt mælk/vand og tilsæt resten af ingredienserne.
Rør dejen rigtig godt sammen (8-10 minutteri køkkenmaskinen kan anbelaes for af hytteost er jævn) til en ensartet masse.
Dejen skal være klistret. Lad dejen stå i skålen overdækket i 1,5-2 timer eller alt. bnatten over ved ½ mængde gær.

Slå lige hurtigt dejen sammen evt. med grydeske efter hævningen, form 20 boller med 2 skeer, og sæt dem på bageplade med bagepapir.
Lad efterhæve i 30 minutter.
Pensel med sammenpisket æg og bag i forvarmet ovn ved 225 grader varmluft i ca. 15 minutter til de har fået en flot gylden farve. Du kan sagtens sætte begge plader i ovnen med det samme.

Lad dem køle lidt ned inden du skære dem. Kan fryses..