Sneglekage med grahamsmel

Set hos Valdemarsro.dk og afprøvet, så lækker.

sneglekage1

Sneglekage
1 dl mælk
50 g smør
15 g gær
1 æg
25 g sukker
40 g grahamsmel/fuldkornsmel
1/2 vaniljestang, kornene herfra eller 1 tsk usødet vaniljepulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1 knivspids salt
ca 150 g hvedemel
Remonce
75 g blødt smør
50 g rørsukker
40 g brun farin eller muscovadosukker
1/2 tsk kanel
Glasur
1 dl flormelis og et par spsk vand

Vælger man at have den dagen i forvejen, kan man skære ned på gæren og gøre den helt færdig dag 1, sætte den ubagt i fryseren nogle timer og derefter på køl til næste dag, hvor den bages.

– Dag 1 –
Mælk og smør lunes i en gryde under omrøring til smøret smelter. Tag af varmen og vent et par minutter til temperaturen lige falder en anelse, og blandingen er omkring 38 grader. Smuldr gær i og derefter æg.

I en ren skål blandes grahamsmel med vanilje, sukker, kanel og kardemomme godt sammen. Rør det i gryden og tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt. ælt godt sammen til dejen er smidig og blød. Lad den hæve i en skål med et rent klæde over i 30-40 minutter.

Remoncen røres godt sammen.

Rul dejen ud til en lille firkant og smør godt med remonce på. Rul derefter dejen sammen og skær sneglene ud i en størrelse af ca 3 cm i tykkelsen. Sæt alle sneglene sammen i en rund form beklædt med bagepapir (min form er ca 20 cm i diameter) hvor de hæver i 45 minutter.

– Dag 2 –
Bag sneglekagen i en 175 grader varm ovn, bages i omkring 15-20 minutter.

Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af på en rist, mens glasuren røres sammen (kom kun en smule vand i så det bliver en tyk sej glasur)

Lad sneglekagen køle lidt af inden glasuren kommes på.

sneglekage2