Luciabrød/Katholmbrød

Ingredienser:
1 1/4 dl mælk
1/3 pakke gær
1/4 gram safran
50 gram smør
250 gram mel (4 dl)
2 spsk sukker
1/4 tsk salt
1/2 æg

Korender eller rosiner
Æg til pensling

Mælken lunes.
Gæren røres udvi mælken.
Safran røres i mælken.
Smør, æg, sukker og salt tilsættes.
1/2 af melet røres i.
Rør resten af melet i lidt efter lidt.
Ælt dejen godt.
Stilles til hævning i ca. 30 min. et lunt sted.
Dejen slåes ned og trilles i finger-tynde pølser.
Formes til S’er og pyntes med rosiner.
To eller fleres S’er kan lægges over kors.
Efterhæver på plade ca. 15 min.
Pensles med æg.
Bages 10-15 min. ved 225 grader