Den du ved nok – kage

den du ved nok kage

En klassiker tilbage fra 1984

Til en stor bradepande skal bruges:

Dej:
1⁄2 kg sukker
4 æg
4 dl mælk
450 g mel
4 tsk vaniljesukker
3 spsk kakaopulver
4 tsk bagepulver
300 g smør (smeltet)

Fyld:
300 g smør
1 1⁄2 dl kaffe (drikkeklar)
4 spsk kakaopulver
4 tsk vaniljesukker
150 g kokosmel eller havregryn
550 g flormelis

Æg og sukker piskes sammen. Melet blandes med bagepulver, kakao og vanilje og røres i dejen (lidt ad gangen, skiftevis sammen med mælken). Smelt smøret, lad det køle af og hæld det i kagedejen.

Dejen hældes i en bradepande, og bages ved 190 grader i 25-50 minutter afhængig af ovn og kagens tykkelse. Stik i kagen med en gaffel for at se om den er færdig.

Sådan laves fyldet til kagen:

Smøret smeltes og røres sammen med kaffe, kakao, vaniljesukker, flormelis og kokosmel/havregryn.
Først når kagen er helt afkølet smøres fyldet ud over kagen.

This entry was posted in Kager.