Müslibarer

Müslibarerne er lavet ud fra hvad der var i skabet og målene er cirka mål, da jeg blot hældte ingredienserne i gryden til massen var tilpas klistret og dog alligevel sammenhængende.
Ingredienserne kan sagtens erstattes af noget andet, hvis ens skabsbeholdning er anderledes eller man har andre favoritter:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 25 mandler, hakket groft
  • 4 spsk hørfrøkerner
  • 10 valnøddekerner, hakket groft
  • 3 spsk solsikkekerner
  • 3 spsk rosiner
  • 8 tørrede figner, hakket
  • 8 tørrede abrikoser, hakket
  • 2 spsk kokosmel
  • 4 spsk rugflager
  • 3 dl havregryn … måske lidt mindre, måske lidt mere
  • Evt. hvid chokolade, smeltet til pynt på toppen.

Lun den kondenserede mælk i en gryde til cirka 40 grader og tag gryden af varmen. Kom alle ingredienserne i gryden lidt af gangen af alle ingredienser.

Konsistensen skal være klistret men samtidig ret hård at røre i. Når konsistensen er ensartet, kommes massen i et fad på ca 30×20 cm, beklædt med bagepapir, kom lidt vand på en spiseske og glat blandingen ud og pres massen fladt sammen.

Sæt den i en 125 grader varm ovn og bag i ca. en time. Tag ud af ovnen og lad det hele stykke køle af på en rist i 15 minutter. Pynt evt. med smeltet hvid chokolade. Skær derefter ud i passende stykker.