Pandekagekage

Efter at have læst om Peddersen & Fidus måtte vi afprøve deres pandekagekage:

  • Pandekager – jeg brugte denne opskrift
  • 1 bakke friske jordbær
  • 225 g frosne jordbær
  • 2 spsk. vand
  • 1 vaniljestang
  • 1/2 dl sukker
  • 2 dl piskefløde
  • Evt. Hvid chokolade og mynteblade til pynt

Lav en stak pandekager efter denne pandekage opskrift – dejen er lidt tykkere end til alm. pandekager.
Lad pandekagerne køle af inden pandekagekagen samles.

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
Skild vaniljekornene fra hinanden ved at blande dem i sukkeret. Kom sukker, vanilje, vand, vaniljestang og de frosne jordbær i en gryde og lad det koge op. Kog jordbærene ind til en lækker marmelade, som tages af varmen og sættes i i køleskabet i et rent glas. Lad det køle helt af inden kagen samles.

Når kagen skal samles:
Pisk fløden til flødeskum.
Læg en pandekage på et fad, smør med jordbærmarmeladen og et lag flødeskum. Kom en pandekage oven på og smør nu den med jordbær og fløde – fortsæt til den sidste pandekage er lagt på. Drys de friske jordbær på toppen, sammen med mynte og hvid chokolade.
Stik evt. et par tandstikker i kagen, når den skal skæres ud og brug en meget skarp kniv – lagene kan ellers godt glide lidt fra hinanden.

Pandekager til Pandekagekage

opskrift på 8 pandekager

  • ca. 175 g. mel (prøv sig frem – dejen skal være lidt tykkere end til alm. pandekager)
  • 3 spsk sukker
  • 1 vanilje stang
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 3 æg
  • 3 dl mælk
  • evt 2-3 spsk øl el. danskvand, det gør pandekagerne sprøde
  • smør til stegning

Det hele piskes sammen i en skål, lad dejen hvile i 30 minutter.
Så smelter du lidt smør og olie på en pande, når den er godt varm, steges pandekagerne til de er flotte lysebrune.

This entry was posted in Kager.