Jordbærkage

Ved godt at jeg andet sted på siden har en opskrift på en jordbærtærte, men nu har jeg prøvet en ny og den blev skamrost fra mange sider og er noget hurtigere at lave.

12 personer passer til en tærteform og en bradepande er til 16 personer.

Til 12 personer

Mørdej:
225         gram      Hvedemel
150         gram      Smør
75           gram      Sukker
1             stk         Æg (str m-l)

Fyld:
150         gram      Smør
150         gram      Sukker
150         gram      Ren rå marcipan
1             stk          Æg (str m-l)

150 gram mørk el. hvid  chokolade

Creme:
3.75        dl.           Mælk
0.75        brev       Kagecreme (pulver)
3.75        dl.           Piskefløde

Har prøvet at lave denne creme i stedet – bliver mindre tung:

2.50        dl.           Piskefløde
250         gram       Mascapone
1-2          spsk.      Flormelis
2             tsk.         Vanilie, flydende el. masse fra stang

750         gram      Jordbær, friske

Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet i en time.
Fyld: Rør smør og sukker tilsæt revet marcipan og et ½ sammenpisket æg.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform ca. 23 cm i diameter læg fyldet på og bag den ved 200 grader C. alm. ovn ca. 20 minutter.
Pynt: Afkøl kagen og pensel den med smeltet chokolade.
Creme: Rør mælk og kagecreme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten.
Pynt med jordbær.

 

This entry was posted in Kager.

Rudolfkager

Rudolfkager

Årh – det er næsten synd at spise dem.

INGREDIENSER:

5 æg
300 g. sukker
100 g. farin
120 g. hvedemel
100 g. kakaopulver
250 g smør, smeltet
75 g. mandelmel, fintkværnede mandler
75 g. mørk chokolade, hakket

 

FREMGANGSMÅDE:
1. Pisk æg, farin og sukker luftigt.
2. Tilsæt mel, mandelmel og kakaopulver.
3. Rør det smelted smør i.
4. Vend chokoladestykker i.
5. Sæt papirforme i en muffinplade og fyld dem 2/3 med dej.
6. Bages ved 170 grader i ca 25 min. men mærk efter om de skal have mere eller mindre.

Choko-kringler som gevir
Kagedeko kugler som øjne
Pebernødder som næse
Pynten sættes på med hvid glasur

Snegle med chokolade & marcipan

Snegle med chokolade og marcipan

Der skal ikke herske nogen tvivl – vi er svært glade for bagværk med kanel hjemme hos os.
Her er en anden variant af en snegl.

10-12 stk

INGREDIENSER:

25 g gær
1 dl mælk
50 g smeltet smør
1 æg
1 tsk. stødt kanel
1 spsk. sukker
250 g hvedemel

FYLD
60 g blødt smør
4 spsk. muscovadosukker
50 g mørk chokolade, finthakket
50 g marcipan, fintrevet

ENDVIDERE
1 dl sirup
50 g smør
½ dl muscovadosukker
50 g hakkede nødder/mandler

FREMGANGSMÅDE:

1. Smuldr gæren ud i en stor skål.
Lun mælken, og rør den i gæren sammen med smørret.
Pisk ægget i, og tilsæt kanel og sukker.
Rør hvedemelet i, lidt ad gangen, og ælt det til en glat, smidig dej.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
Rør ingredienserne til fyldet sammen.

2. Rul dejen ud, og fordel fyldet på den.
Rul den forholdsvis stramt til en pølse.
Skær den i 10-12 stykker, og sæt dem i lille bradepande.
Lad dem hæve i 20 minutter.
Bag dem ved 180° i 20 minutter.

3. Smelt imens sirup, smør og muscovado-sukker i en gryde eller i mikroen.
Hæld massen over de varme snegle, drys med nødderne/mandlerne, og sæt dem tilbage i ovnen i 5 minutter.
Lad dem afkøle til stuetemperatur.

This entry was posted in Brød.