Spidskålssalat med sesam, æble & mandler

1 lille spidskål
2 æbler
100 gram mandler
1/2 dl. sesamfrø
2 spsk. olivenolie
1 spsk. sirup ( gerne æble eller stikkelsbær)
3 spsk. æblecidereddike eller æbleeddike
Salt
Peber

– Tørrede tranebær kan også tilsættes, hvis man ønsker.

Snit kålen fint og skær æblerne i tern.
Rist mandlerne på en tør pande og rist efterfølgende sesamfrøene under opsyn, da de ret hurtigt begynder at  hoppe rundt på den varme stegepande.
Bland alle de våde ingredienser sammen til en dressing og smag til med salt og peber.
Bland kål, æbler, groft hakkede mandler og ristet sesam sammen i en stor skål og hæld dressingen over.
Vend salaten forsigtigt så al kålen har fået dressing på sig.

Alternativ dressing:

Hindbær eddike, honning, oliven olie og hakket hvidløg , salt og peber.