Grov flûtes

  • 2 dl fuldkornsspelt, grahamsmel, rugmel eller fuldkornshvedemel – eller blanding af dem alle
  • ca. 5 dl hvedemel
  • 1-2 tsk salt
  • 3 dl vand
  • 25 g gær
  • 2 spsk olivenolie

Lun vandet til det bliver håndvarmt (37 °C) og opløs gæren heri. Tilsæt olien.

Kom fuldkornsmelet i og rør godt om. Tilsæt salt og lidt af hvedemelet.

Kom resten af hvedemelet i lidt efter lidt indtil dejen er jævn og blød og ikke alt for klistret.

Lad dejen hæve tildækket i ca. 30 minutter.

Varm ovnen op til 275 °C (hvis din ovn kun kan klare 250 °C så skal brødene bare have et par minutter længere bagetid…)

Ælt dejen igennem og del den i 3 lige store stykker og rul dem ud til flûtes.
Læg dem på en bageplade og skær skrå snit i hvert flûte og lad dem efterhæve i ca. 20 minutter.

Bag brødene på midterste rille i ca. 10 minutter.

Bon appetit

This entry was posted in Brød.

Stenalderbrød

Jeg har fået denne opskrift ef et familiemedlem, som har fået den af en bekendt, som har fået den af…..og sådan kunne jeg blive ved.
Jeg har af omveje fundet ud af at opskriften stammer fra Thomas Rode på Kong Hans.
Brødet smager helt fantastisk, det er let at bage og så er det helt uden mel.

Ingredienser:
100 g græskarkerner
100 g solsikke kerner
100 g mandler
100 g valnødder
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
5 æg
1 dl ekstra jomfru olivenolie
2 tsk salt

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser i en skål
Kom massen i en smurt form.
Bag brødet i en time ved 160 grader (forvarmet ovn)

This entry was posted in Brød.