Cookies med tranebær, hvid chokolade og lakrids

Lækkert endnu en opskrift med lakrids hentet fra Hummingbird Kagedage.
Jeg har dog tilføjet væsentligt mere lakrids end original opskriften, og desuden tilføjet lakridssirup.

12-14 stk

135 g blødt smør
80 g sukker
80 g lys muscadova sukker
1 æg
190 g hvedemel
1/2 tsk vanillesukker
3 tsk lakridspulver
2 spsk lakridssirup – gerne rundhåndet
100 g tørrede tranebær
80 g hvid chokolade i mindre stykker

Pisk smør og de to slags sukker sammen
Pisk herefter ægget i
Bland resten af ingredienserne i og ælt til en dej
Lad dejen stå et par minutter på køl for at samle sig
Tril dejen i kugler af ca 40 g og læg dem på en bageplade. Tryk dem let flade med hånden
Bag ved 170 grader i ca 15 minutter eller til de er let gyldenbrune
Lad kagerne køle en smule af på bagepladen inden de føres over på en rist

Hindbærsnitter

Uhmmm – en klassiker, venligst udlånt af Oetker, smagte himmelsk.

Ingredienser
200 g hvedemel
50 g mandelmel
50 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
150 g smør
¼ dl vand
75 g hindbærmarmelade
50 g friske hindbær el. frosne
1 tsk. Hindbæraroma

Pynt
150 g flormelis
2 tsk. Hindbæraroma
Krymmel 

Tilberedning:
Bland hvedemel, mandelmel, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.

Smuldr smørret i melblandingen til konsistensen bliver som rasp og saml dejen med vand. Ælt den hurtigt sammen, form den til en firkant og tryk den flad.

Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

Rul mørdejen ud til et stort rektangel (ca. 30×40 cm) på et meldrysset bord og træk forsigtigt dejen over på et stort stykke bagepapir.

Rør hindbærmarmelade, mosede hindbær og hindbæraroma sammen og fordel blandingen på halvdelen af dejen. Fold den anden halvdel henover. Brug bagepapiret som hjælp så dejen ikke knækker. Træk kagen forsigtigt over på en bageplade.

Bag kagen midt i ovnen 18-20 minutter, til den er gyldenbrun.

Lad kagen køle af på bagepladen og pynt med glasur og krymmel.

Når glasuren er stivnet, skæres kagen til hindbærsnitter med en skarp kniv.

 

 

 

This entry was posted in Kager.

Banankage

Man har jo næsten altid et par bananer der bliver sorte, så er det tid til banankage.
Denne er fra Karolines Køkken, har blot tilføjet en ekstra banan, det gør den kun mere saftig.

1 kage – ca. 18 skiver

3 æg
170 g sukker (ca. 2 dl)
2 tsk vaniljesukker
125 g hvedemel (ca. 2 dl)
1 tsk bagepulver
100 g smeltet, afkølet smør
2-3 moset banan (ca. 2½-3 dl)

Pynt
100 g smeltet overtrækschokolade

Bagetid:
Ca. 55 min. ved 175°.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps. Bland mel og bagepulver sammen og vend det forsigtigt i dejen, skiftevis med smørret. Vend den mosede banan i. Hæld dejen i en smurt franskbrødsform (ca. 1 liter) og bag kagen nederst i ovnen. Vend den ud på en bagerist og lad den afkøle. Fordel overtrækschokoladen på kagen.

Tip: Bananen kan erstattes af 1 æble i små tern (ca. 1½ dl), ½ tsk kardemomme, ½ tsk revet citronskal eller med 1 tsk stærk kaffe (pulverkaffe og vand) og 50 g chokolade i små stykker.

 

This entry was posted in Kager.