Lakridsmacaron

Nu er vi vilde med lakrids hos os, så disse macarons skal da helt afprøves.
Opskriften er fra Johan Bülow.

Lakridsmacaron:

1: 300 gr. mandelmel
1: 300 gr. flormelis
1: 110 gr. æggehvider
1: 5 gr. Sort farve

2: 110 gr. Æggehvider
2: 30 gr. sukker
3: 100 gr. vand 3: 300 gr. sukker
1. Røres sammen til en ensartet masse.
2. Piskes til luftig konsistens med elpisker.
3. Koges op til 113 grader.

Når 3 når den ønskede temperatur hældes den over 2 mens der piskes.
Der piskes indtil massen er fingertemperatur.
Vendes herefter sammen med 1.
Fyldes på sprøjtepose og sprøjtes ud på bagepapir.
Bages i ovnen ved 135 grader i 15 minutter.
Efter nedkøling fyldes macarons med lakridscremen.

Lakridscreme:
500 gr. Fløde
200 gr. Bulow Lakridssirup
1 tsk. Salmiakpulver
450 gr. hakket Hvidchokolade
Kog Fløde, sirup og salmiakpulver op.
Hæld derefter over chokoladen og pisk indtil alt chokoladen er smeltet.
Stil massen på køl og når den er helt kold piskes den let i hånden så den kan stå uden at flyde ud.

 

Jordbærcarpaccio med nektariner og myntecreme

fra Hjerteforeningen.

Ingredienser

Jordbærcarpaccio:
4 nektariner
500 g jordbær
1 spsk flydende honning
—–
Myntecreme:
1 dl yoghurt naturel 1,5%
1 spsk flormelis
1 vaniljestang
5 kviste frisk mynte

Tilberedning

Jordbærcarpaccio
Halver ferskenerne, fjern stenene og skær nektarinerne i tynde skiver.
Nip jordbærrene og skær bærrene i tynde skiver.
Fordel nektariner og jordbær på tallerkener.
Dryp honningen over.

Myntecreme
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Rør yoghurt med flormelis og vaniljekorn.
Pluk bladene af mynten og hak dem fint.
Vend mynte i cremen.

Dryp myntecreme over jordbærcarpaccioen og servér desserten.

This entry was posted in Dessert.