Jordbærtærte

Denne opskrift har været vist i Go’ Morgen Danmark og den smager fantastisk.

Jordbærtærte:
Smørdej:
125 g smør
125 g mel
25 g flormelis
½ stang vanilie

Marcipanmasse:
50 g smør
50 g marcipan
50 g sukker
2 æg

Kagecreme:
3 æggeblommer
3 spsk. sukker
1½ stang vanilie – eller vaniliesukker
½ liter mælk
1-2 spsk. Maizena

Fremgangsmåde:

Smørdej:
Ingredienserne blandes, samles til en dej og stilles koldt.
Dejen rulles ud, så den passer til tærteformen – jeg plejer nu bare at trykke den ud i formen, det synes jeg er nemmere!!. Kom marcipanmassen over den ubagte dej.
Bages i forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 minutter.

Marcipanmasse:
Ingredienserne blandes til en jævn masse.

Kagecreme:
Tag lidt af mælken fra og kom Maizena i.
Rystes i meljævner.
Æggeblommer, sukker, vanilie og mælk kommes i en gryde og koges op.
Tilsæt Maizena-blandingen lidt efter lidt, til konsistensen er passende.
Cremen koges igennem et par minutter.
Rør hele tiden!

Sæt cremen på køl.
Kom smeltet chokolade (70 – 80%) – på den afkølede tærtebund og vent til det er størknet.
Kom så cremen på den kolde bund og pynt med hele eller halve jordbær efter smag.

Kan “glaseres” med gele.

Alternativ creme til kagecreme kan være flg.:

3/4 kagecreme & 1/4 flødeskum (evt. 1-2 spiseskefulde creme fraiche)

This entry was posted in Kager.

Rabarberkage

  • 1 stort bundt rabarber (ca. 600 g)
  • 6 spsk. rørsukker
  • 150 g hasselnødder
  • 1 stang vanilje
  • 175 g smør + lidt til formen
  • 175 g sukker
  • 6 små æg eller 4 store
  • 1 knivspids fint salt
  • en lille smule fintreven skal af en økolime
  • 120 g hvedemel + lidt til formen
  • 35 g kartoffelmel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1½ dl kærnemælk
  • flormelis
  • skyrcreme af lige dele skyr og piskefløde

Af: Nanna Simonsen, Berlingske.

Gør rabarberne i stand og skær dem i småstykker (2-3 cm).
Drys dem med sukker og lad dem trække, mens kagedejen laves.

Mal nødder og vaniljestang til mel i foodprocessoren.
Rør smør og sukker cremet og fri for sukkerknasen.
Tilsæt æggene ét ad gangen og rør grundigt mellem hvert æg.
Tilsæt salt, citronskal og vanilje-nøddemel.
Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver sammen og fold halvdelen af det i dejen.
Rør forsigtigt kærnemælk i og fold derefter resten af melblandingen i.

Dæk bunden af en springform med et stykke bagepapir og klem det fast med ringen. Smør kanten med smør, drys den med et tyndt lag mel og bank det overskydende ud. Hæld dejen i formen og glat den ud, så den huler lidt på midten.

Fordel de sukrede rabarber over kagen og sæt den i ovnens nederste rille. Bag den i godt 1 time i en 175 grader varm ovn. Mærk med en strikkepind, om kagen er bagt, og tag den ikke ud af formen, før den er helt afkølet. Drys den med flormelis.

Server kagen med skyr, der er rørt blød og mild med piskefløde.

This entry was posted in Kager.