Lakridskage med frosting

Kagen minder om en brownie, fordi den er brun og har samme karakteristiske, seje krumme som en brownie. Men den indeholder hverken chokolade eller kakao – det er lakridspulver, som giver smag og farve!


(uden frosting)

225 gr. smør
450 gr. brun farin
3 æg
3 spsk lakridspulver (gerne en ekstra skefuld)
270 gr. hvedemel
1½ tsk. bagepulver

 
Start med at smelte smør og brun farin i en gryde, over svag varme. Lad smørret smelte halvt og tag gryden af varmen, og lad resten af smørret smelte ved varmen fra resten af massen. Smørmassen må ikke være varmere, end at du kan have fingeren i den, inden du blander den med resten af ingredienserne. Pisk smørmassen godt med æggene. Tilsæt lakridspulveret og pisk igen. Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej med en palette.
Hæld dejen i en lille bradepande 25 x 35 cm. beklædt med bagepapir og bag kagen i en forvarmet ovn ved 180o C i 25 minutter, på midterste ovnrille.

Skal den være ekstra festlig kan man give den et lag frosting.

Se opskrift her 

This entry was posted in Kager.

Hvid chokolade-konfektkage med et strejf af lakrids

Af Sif Orellana

10-20 personer (alt efter om kagen serveres som dessert eller som petit fours)

150 g smør + lidt til formen
150 g hvid chokolade
150 g lyst rørsukker
3 æg
2 spsk lakridspulver (jeg tilføjer en ekstra skefuld)
100 g mandelmel (du kan male det selv i en kaffekværn eller kværne det i en blender)

Pynt
1 spsk flormelis
1 spsk lakridspulver

Tænd ovnen på 175 grader. Læg bagepapir i bunden af en springform og smør formen grundigt.

Smelt smør og chokolade forsigtigt i en gryde ved svag varme. Tag gryden fra varmen og lad blandingen køle lidt af.

Pisk rørsukker, æg og lakridspulver luftigt med en elpisker. Tilsæt den afkølede chokoladeblanding og pisk videre ganske kort. Vend mandelmelet i dejen og fordel den i springformen.

Bag kagen i ovnen i 40-45 minutter.

Kagen virker ubagt, men det er meningen. Når den har stået ca. 1 døgn i køleskabet, er den fast og konfektagtig og smager fantastisk. Den kan dog sagtens serveres samme dag – sæt den da i køleskab så længe, du har mulighed for. Bland ingredisenerne til pynten inden servering og drys blandingen over kagen igennem en sigte.

Fødselsdagskage med lakrids og bær

Af Morten Heiberg

Bund:
hvedemel 130 g
kakaopulver 50 g
maizena 20 g
æg 6 stk.
sukker 200 g
smør og sukker til formen

Creme:
piskefløde ¾-1 l
lakridspulver ca. 2 spsk.
flormelis 75 g

hindbær og blåbær 400 g i alt til cremen og toppen

Kagebunden:
Forvarm ovnen til 180°.

Fór en springform på 24-26 cm i diameter med bagepapir – nemmest ved at lægge et stykke bagepapir over bunden og derefter spænde ringen fast omkring. Smør indersiden af formen med smør, drys med lidt sukker, og stil den til side.

Kom 200 g sukker og æg i en røreskål, og pisk det sammen. Fyld nu en gryde med vand til et varmt vandbad, sæt skålen heri, og lad æggeblandingen blive lun under piskning. Det tager ca. 2-3 minutter.

Tag skålen op af vandbadet, og sæt den til røremaskinen eller brug en elhåndpisker. Pisk først kraftigt i ca. 5 minutter for at skabe meget luft, og herefter ca. 10 minutter ved
lav hastighed. Massen skal være meget, meget luftig og skummende.

Sigt hvedemel, kakaopulver og maizena sammen i en skål, inden du endnu engang sigter dem ned i æggemassen. Vend forsigtigt rundt med en gummidejskraber.

Hæld straks dejen i den klargjorte springform, stil formen på en bageplade, og bag den midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Løsn ringen fra kagen, og lad den køle helt af på en bagerist.

Flæk kagen i tre lige tykke bunde – et godt, gammelt tip er at bruge et stykke tykt sytråd.